![]() |
Tweet | Tarih: 13-08-2017 02:38 |
İki Kişilik Odada Kişi başı 1285,00 TL -
Tek Kişilik Oda 1585,00 TL -
Odada 3. Kişi 1245,00 TL -
Çocuk (7-12) 940,00 TL -
Bebek (0-6) 300,00 TL -
* Çocuk indirimleri anne-baba veya iki büyükle aynı odayı paylaştığında geçerlidir.
Erken Rezervasyon ve İndirim Avantajları
10 KİŞİ VE ÜSTÜ GRUP İNDİRİMİ İÇİN BİZİ ARAYINIZ
TUR PROGRAMI
Yason Burnu, Yason Kilisesi, Uzungöl,Çamlıhemşin, Ayder Yaylası, Fırtına Vadisi, Çinçiva Köprüsü, Zilkale, Sarp Sınır Kapısı, Batum, Çay Fabrikası, Trabzon, Atatürk Köşkü, Küçük Ayasofya Cami, Altındere Vadisi Milli Parkı, Sümela Manastırı, Zigana Geçidi, Karaca Mağarası, Harşit Vadisi, Giresun, Giresun Adası tekne turu, Görele Kemençe ve Kültür Parkı, Ordu Boztepe Teleferik Turu, Samsun, Bandırma Vapuru, Sinop, Sinop Cezaevi
1.GÜN: BULUŞMA VE HAREKET
Akşam saat 23.30 de Eldeberan Tur önünde buluşma ve hareket. Kırıkkale'den sonra Sungurlu yakınlarındaki tesiste vereceğimiz mola sonrası Çorum-Samsun güzergahını izleyerek Karadeniz Sahil Yolu'na iniyoruz.
2.GÜN: SAMSUN, GİRESUN ADASI, GÖRELE, UZUNGÖL
Sabah saatlerinde Fatsa'da deniz kenarındaki restoranda alacağımız kahvaltı sonrası yolculuğumuza Giresun'da bir mola veriyoruz. Herkül’ün altın postu aramak için geldiği ve amazon savaşçı kadınlarının erkeklerden uzak bir dünya kurarak yaşadığı başta olmak üzere birçok efsaneye sahip olan Giresun Adası’na hava koşullarının uygun olması durumunda mitolojik bir tekne turu yapacağız. (Tekne turu yapılamazsa Alternatif program Giresun Kalesi, Zeytinlik Mahallesi) Ada gezimizden sonra Görele'de Kemençe Kültür Parkını ziyaret edeceğiz. Bölgenin yerel ensturmanı hakkında bilgi alıp sesini de dinledikten sonra Of ilçesinden Uzungöl'e doğru yolculuğumuz devam edecektir. Kiremitli Köprü (Hapsiyaş)'yü gördükten sonra Uzungöl’e çıkıyoruz. Uzungöl'de: Dursun Ali İNAN Ağaç Kökleri Müzesi'nin gezilmesinden sonra Uzungöl 'ün çevresinde gezinti yapıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Uzungöl'deki otelimizde.
3.GÜN: AYDER, FIRTINA VADİSİ, ÇİNÇİVA KÖPRÜSÜ, ZİLKALE, HOPA
Kahvaltı sonrası Uzungöl ile vedalaşıp Doğu Karadeniz Bölgesi’nin küçük ve sevimli ilçesi Çamlıhemşin’e gidiyoruz. Burada bizi bekleyen araçlarımızla Fırtına Vadisi içinde bir tarafta yeşilin her tonunu, bir tarafta Fırtına Deresi’ni, bir tarafta bozulmamış yöre mimarisinin örneklerini görecek ve kemer köprüleri gezeceğiz. İlk durağımız "Sevdaluk" dizisinin çekildiği Şenyuva (Çinçiva) köyü. Köyü ve buradaki kemer köprüyü gezdikten sonra yolculuğumuz Zilkale’ye doğru devam edecek. Denizden 750 metre, hemen altında akmakta olan Fırtına Deresi’nden de 100 metre yükseklikte, sarp bir kaya üzerinde 14. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Zilkale, ihtişamlı görüntüsüyle yüzlerce metre ötelerden de gözükebiliyor. Önce uzaktan görüntüleyip ardından içini gezeceğiz. Daha sonra Çamlıhemşin'e geri dönüyoruz. Çamlıhemşin'de öğle yemeği için serbest zaman.
Yemekten sonra otobüsümüzle Ayder Yaylası’na çıkacağız. Kalegon denilen mevkiden başlayarak Ayder Yaylası'nı yürüyerek gezeceğiz. Görüntüler büyüleyici.Şelaleler ayrı bir güzellik katıyor bu güzelliğe. Alışveriş için yeterince zamanınız da var..Gezimizin ardından otelimize hareket. Otele yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama Hopa'daki otelimizde.
4.GÜN:SARP SINIR KAPISI , GÜRCİSTAN(BATUM)
Kahvaltı sonrası Batum'a doğru yola çıkıyoruz. Sarp Sınır Kapısı'ndan Gürcistan'a giriş işlemlerimizi tamamladıktan sonra bir tarafta deniz manzarasını diğer tarafta Andrew Heykeli'ni izleyerek ilerliyoruz. Yolumuz üzerinde Bayburt’tan doğup Batum sınırlarına kadar kendine keskin çizgiler oluşturan Çoruh Nehri'ni ve üzerindeki eski Gonio Köprüsü'nü göreceğiz. Daha sonra ilk durağımız şehir merkezinden 9 km uzaklıkta bulunan, Dünya'nın el ile hazırlanmış ikinci büyük bahçesi olan tropik bitkileri ile ünlü Batum Botanik Bahçesi. Burada yarım saatlik bir yürüyüş yapıp birbirinden farklı bitki örtüsünün yer aldığı bahçeyi geziyoruz. Ardından tekrar şehir merkezine dönerek öğle yemeği molası vereceğiz. Menüde Gürcü yemeklerinden tatma olanağımız var. Yemekten sonra yürüyerek tarihi Meryem Ana Katedral Kilisesi'ni, tarihi Orta Cami, tiyatro binasını, Medea Heykeli'ni, Batum Limanı'nı ve yeni oluşturulan yüzüyle Avrupa meydanını göreceğiz. Batum Bulvarı'nda gezinti yaptıktan sonra geri dönüş yolculuğumuz başlıyor. Sarp Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapıp otelimize geri dönüyoruz. Konaklama Hopa'daki otelimizde. Sınır geçişleri yaya olarak yapılmaktadır.Yoğunluğa göre geçiş süresi 1-2 saat sürmektedir. Bu günkü öğle yemeği gezi ücretine dahildir.
NOT: LÜTFEN "GÜRCİSTAN' A GEÇİŞ" NOTUNU MUTLAKA OKUYUNUZ.
5.GÜN: RİZE, ÇAY FABRİKASI GEZİSİ, TRABZON, ATATÜRK KÖŞKÜ, TRABZON AYASOFYA KİLİSE-CAMİSİ, SÜMELA MANASTIRI, HAMSİKÖY, ZİGANA
Kahvaltı sonrası bir çay fabrikasını gezip, çayın bardağımıza gelene kadar geçtiği aşamaları görüyoruz. Ardından asıl adı "Feretiko" olan Rize Bezi satış noktasına uğruyoruz. Daha sonra Trabzon'a hareket. Atatürk Köşkü ve bir kısmı cami olarak kullanılan Trabzon Ayasofyası'nı gezdikten sonra, Trabzon Meydan'dan başlayarak Uzun Sokak'ta yürüyüş yapıyoruz. Dileyenler Meydan'daki kafelerde çay içebilirler. Bu gün öğle yemeği Trabzon'da. Seçenek çok fazla. Rehberimiz bu konuda size önerilerde bulunacaktır. Ardından Sümela Manastırı'na gidiyoruz. Trabzon’un Maçka İlçesi Altındere Köyü sınırları içinde, Altındere Vadisi’ne hakim Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı, halk arasında “Meryem Ana” adı ile anılır. Manastır'ın dibindeki tesislerde iniyoruz. Bizi manastır yakınlarına kadar götürecek minibüslere binip (Sis olması durumunda minibüsle yukarı çıkılmayacaktır) yolumuza devam ediyoruz. Minibüsten indikten sonra yirmi dakika yürümek zorundayız. Yer yer çıkış var, ama fazla zor değil. Rehberimiz sizlere manastır hakkında ayrıntılı bilgi verecektir. Sümela Manastırı tadilat nedeniyle ziyarete kapalıdır. Dışarıdan görülecektir. Manastır gezimizin ardından Hamsiköy'e çıkıyoruz. Meşhur "Hamsiköy Sütlacı" yemeden olmaz. Daha sonra Zigana'ya gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Zigana'daki otelimizde.
6.GÜN: KARACA MAĞARASI, HARŞİT VADİSİ, ORDU, SAMSUN
Kahvaltı sonrası Karaca Mağarası'na hareket. Karstik mağara adını 700 m kuzeydoğusunda bulunan Karaca (eski adi ile Masura) köyünden almaktadır. Mağara gezimizin ardından Harşit Vadisi'ni izleyerek Tirebolu'da Karadeniz Sahil Yolu'na iniyoruz. Yolun bir bölümünde Harşit Barajı bize eşlik edecek. Espiye'de öğle yemeği molası vereceğiz. Espiye'nin pidesi meşhur. Karadeniz'e gelip pide yemeden dönülmez elbette. Yemekten sonra Giresun'u geçip Ordu'ya gidiyoruz.rehberimiz eşliğinde teleferikle Ordu Boztepe'ye çıkıyoruz. Boztepe'den manzara muhteşem. Teleferik gezisinden sonra eski Sahil Yolu’nu takip ediyoruz.. Eskiden çok yoğun olan trafik yerini sakinliğe bırakmış. Kısa bir süre sonra Yason Burnu'na varıyoruz. Yason adı, Argonotlar'la beraber burada karaya çıkan Iason’dan kalmıştır. Burunun alt tarafında “Panaya” adında eski manastır/kilise vardır. Yarımada üzerindeki kilisenin adı Jason's Church veya (antik ismi Hagios Nikolaas) diye de bilinir. Adını, mitolojide Altın Post’un peşine düşen ve Argo adlı gemiyle Karadeniz’e açılan kahramanların efsanevi lideri Iason’dan alıyor. Xenophon da, ‘’Anabasis’’te (Onbinlerin Dönüşü) burayı "Yason Burnu" olarak adlandırmaktadır. Burada bulunan kilisesin dıştan görülmesinden sonra Samsun'a hareket ve otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve konaklama Samsun'daki otelimizde
7.GÜN: SAMSUN, SİNOP, ANKARA
Kahvaltı sonrası Samsun'a hareket. Atatürk ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919'da Samsun'a getiren Bandırma Vapuru'nun orijinaline sadık kalınarak yapılan gemi müze'yi, Samsun'nun simgesi haline gelen Atatürk Heykeli'ni gördükten sonra Sinop'a hareket. Sinop'ta öğle yemeği için serbest zaman. Dileyenler limanda balık yiyebilir, dileyenler de Sinop'un meşhur mantısını tadabilirler. Yemekten sonra bir çok ünlü kişinin hapis yattığı ve şimdi müzeye dönüştürülen Eski Sinop Cezaevi'ni geziyoruz. Cezaevi gezimizin ardından dönüş yolculuğu. Akşam saat 23.30 sularında Ankara'ya varış.
GÜRCİSTAN'A (BATUM) GEÇİŞ
NOT: Lütfen bu notu dikkatlice okuyunuz.
Türkiye ile Gürcistan devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C. vatandaşları Gürcistan' a üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir. Bunun dışındaki kimlik kartları ile geçiş yapılması mümkün değildir. Ailesi ile birlikte (anne ve babanın aynı anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı konuklarımızın Gürcistan'a geçişleri için yanında olmayan anne veya babanın noterden onaylı muvafakatnamesi gerekmektedir. Bebekler ve çocuklar dâhil kimliklerde fotoğraf olması zorunludur. Tura çıkmadan evvel lütfen nüfus idaresine başvurarak çocuklarınızın nüfus cüzdanlarını fotoğraflı hale getiriniz. Nüfus cüzdanlarının yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedir.
Üzerinde T.C. kimlik numarası olan nüfus cüzdanlarınızı tura çıkarken yanınıza almayı unutmayınız. Yurt dışı çıkış harcı olan 15 TL katılımcılar tarafından ödenir.
Devlet memurlarının Batum'a çıkışlarında çalıştığı kurumdan, üzerinde yurtdışına çıkmasına mani bir durum yoktur yazısı ve bu yazının da ıslak imzalı, orjinal belge olması gerekmektedir.
Gürcistan'daki kiliseleri gezerken erkeklerin pantolon, bayanların etek giymeleri gerekmektedir.
Vizeye tabi olan yabancı uyruklu yolcularımız Gürcistan'dan Türkiye'ye girişte vize almaları zorunludur.
Sınırdan geçiş; yoğunluğa göre 1-2 saat sürmektedir. Sınır geçişi yaya olarak yapılmaktadır.
Free shoplardan alışveriş yapabilmek için yurt dışında en az 3 gün kalınması gerekmektedir.
Sınır geçişlerinde her yolcu yanında bulundurduğu eşyadan kendisi sorumludur. Bu nedenle oluşabilecek olumsuzluklardan acentemiz sorumlu tutulamaz.
HİZMET BEDELİ VE KAPSAMI
Tur esnasında kullanılmayan hizmet bedelinin sonradan iadesi mümkün değildir.
Turlarımız otel, ulaşım aracı, tur programı ve rehberlik hizmetleri ile bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez.
Eldeberan Tur'un gündüz gerçekleştirilen tüm tur programlarında "ekstra tur bedeli" adı altında ayrıca para toplanmaz.
MÜZEKART UYGULAMASI
Müzekart, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen bir karttır.
Bir yıl boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan tüm müzelerde ve ören yerlerinde geçerli olup ücretsiz ziyaret sağlar.
Bu tur için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri giriş ücreti toplamı: 5 TL dir
Tura başlamadan evvel, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Konya, Çanakkale, Muğla, Aydın ve Denizli’de bulunan ve kart makinesine sahip olan müzelere kimliğiniz ile başvurup müzekart sahibi olabilir ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müzeleri ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.
MÜZEKART ÜCRETİ
Sınırsız giriş yapılabilen MÜZEKART 50 TL,
Müze ve Ören yerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge için tıklayınız
Ulaşım
OTOBÜS İLE ULAŞIM
Ücrete Dahil Olanlar
Otobüsle ulaşım, otellerde konaklama(5), kahvaltı(6), öğle yemeği(1), akşam yemekleri(5), milli park ve özel müze giriş ücretleri, Giresun Adası tekne turu, Ordu, Boztepe teleferik turu, seyahat güvence sigorta poliçesi, rehberlik hizmeti, Sümela Manastırı ve Fırtına Vadisi minibüs ücretleri, KDV
Ücrete Dahil Olmayanlar
Yurt dışı çıkış harcı(Batum'a geçiş 15 TL), Dördüncü gün hariç öğle yemekleri, son gün akşam yemeği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri giriş ücretleri, yemeklerde alınacak alkollü ve alkolsüz içecekler
Gerekli Malzemeler
Önceden giyilmiş yürüyüş ayakkabısı veya botu, yağmurluk (panço tercih edilmelidir) kolay giyilip çıkarılabilen rahat pamuklu giysiler, zaman zaman serin olabileceği düşünülerek kazak, polar(alt-üst) giysi, güneş kremi, şapka, bandana, küçük bir sırt çantası , yedek giysi ve çamaşır, yedek çorap, yedek ayakkabı, terlik, koruyucu krem, fotoğraf makinesi, pil, yedek film, yedek hafıza kartı ve şarj aleti, anti bakteriyel jel.
Diğer Bilgiler
Hava ve yol koşullarına göre rehber programda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
Biz çok zorunlu olmadıkça programımızı aynen uyguluyoruz. Ancak aşırı yağış, heyelan gibi nedenlerden dolayı bir değişiklik söz konusu olursa rehberlerimizin ikinci, hatta üçüncü planları mutlaka vardır.
HAVA KOŞULLARI
Yağmur ve sis olma olasılığı her zaman var. Zaman zaman soğuk olabileceği göz önüne alınarak malzeme getirilmelidir.
-ÖĞLE YEMEKLERİ:
Gezi ücretine dahil olmayan yemeklerde rehberlerimiz yer veya yerler önerir, ancak önerilen yerlerden hizmet alma zorunluluğu yoktur. Gezi programını aksatmamak koşuluyla konuklarımız diledikleri yerden hizmet alabilirler.
-Müzekart'ı olanlar, 65 yaş üstü ve 17 yaş altı kişiler için müzeler ücretsizdir.
-Müzekart sahibi olun 30 TL ye müzelerden bir yıl boyunca ücretsiz yararlanın.